İnsan ve çevre odaklı üretim anlayışımız ile müşterilerimize kaliteli, sağlıklı ve güvenilir ürünleri sunmak.
Sahip olduğumuz; güvenilirlik, müşteri odaklılık, sürdürülebilirlik, yenilikçilik, takım ruhu değerleri ile Turna markasının Dünya çapında tanınan yağ markası olmasını sağlamak.
Sıvı yağ sektöründe yenilikçi ve girişimci ruhu ile müşterilerine sağlıklı, güvenilir ve kaliteli ürünler sunmayı ilke edinen Sayınlar Gıda, 1983’te Gaziantep Nizip’te kurularak zeytinyağı üretimine başlamıştır. İlerleyen dönemlerde bitkisel yağların rafine ve ambalajlama işlemlerini de yapan firmamızda 100 ton/gün ile başlayan rafinasyon üretimi güçlü finans yapısı ve sektöründeki istikrarlı duruşuyla otomasyona geçilerek 300 ton/güne çıkmıştır. 2008 yılında Türkiye’nin sayılı ekstraksiyon tesisleri arasında bulunan Gaziantep 3. Org. San. Bölgesinde faaliyet gösteren 300 ton/gün kapasiteli ham yağ tesisini bünyesine katarak yatırımlarına devam etmiştir. Her zaman kalite ve güvenilirlik ilkeleriyle faaliyet gösteren şirketimiz; BRC Food Global Gıda Standardı, ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi, ISO 9001:20015 Kalite Yönetim Sistemi, Helal ve Koşer sertifikalarını alarak kaliteye ve standartlara verdiği önemi tescillemiştir. Firmamızda; deneyimli kadrosu ile teknolojik cihazlara sahip laboratuvarımızda gerekli tüm analizler yapılmakta ve yaptırılmaktadır. Türkiye’deki ilk 500 sanayi kuruluşu içinde yer alan firmamız, ISO’nun (İstanbul Sanayi Odası) düzenlediği Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu sıralamasında her yıl artan bir başarı grafiği yakalayarak yükselişini sürdürmektedir.
Malzemeler:
500 gr. pirinç
300 gr. yağsız çiğköftelik et
1 baş kuru soğan
500 gr. kemikli yada parça et
1 bardak nohut
3 bardak süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaş. un
Yeteri kadar su
Yağ, nane, tuz, karabiber
TURNA Riviera Zeytinyağı
Tarifi:
Pirinç yıkanıp süzgeçe konur. Soğan ince ince doğranır. Et, yıkanmış pirinç, tuz ve karabiber bir kapta karıştırılıp et makinasının 1 numaralı süzeğinde çekilir. Çekildikten sonra, yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve üzeri ıslak bir bezle örtülür. Hamurdan alınan ceviz büyüklüğündeki parça elde bir 10-15 cm. uzunluğunda bir çubuk haline getirilir. Sonra 0.5 cm. uzunluğunda minik parçalara bölünür.Bu parçalar avuçların için yuvarlanıp top haline getirilir.
Tüm hamuru yuvarladıktan sonra kaynayan bir su tenceresinin üzerine oturtulmuş süzgeçe konarak fazla pişmeyecek şekilde haşlanır. Haşlanan yuvarlamalar iyice soğutulur. Diğer taraftan kemikli et nohutla pişirilir ve yuvarlamalar içine atılır. Yemeğin yoğurdu ayrı bir tencerede içine yumurta ve un konarak iyice çırpıldıktan sonra pişirilir. Kaynamaya yakın diğer malzeme yavaş yavaş yoğurdun içine konur. Bir taşım kaynadıktan sonra ocak kapatılır. Bir tavada Turna Riviera zeytinyağı ve kuru naneyi hafif kızartılıp, yemeğin üzerine dökülür. Yemek servise hazırdır.
Malzemeler:
250gr taze sarımsak
250 gr taze soğan
250 gr kuzu eti
500 gr süzme yoğurt
2 adet yumurta
50 gr un
150 gr nohut
10 gr tuz
20 gr nane
TURNA Riviera zeytinyağı
Tarifi :
Tencereye kuşbaşı et konularak hafifçe kavrulur, tuz ve su ilave edilerek haşlanmaya bırakılır. Et piştikten sonra içine önceden haşlanmış nohut ilave edilir. Hafif iri ve çapraz şekilde doğranmış soğan ve sarımsak (baş kısımlarını hafif iri doğrayarak) et ve nohuda ilave edilir.
Biraz piştikten sonra bir tencereye süzme yoğurt, yumurta ve un konularak hafif ateşte sürekli çırparak pişirilir. Piştikten sonra diğer tenceredeki malzemeyi yoğurda ilave ederek biraz daha kaynatıp ocağın altı kapatılır. Daha sonra bir tavaya yağ konulup içine nane ilave edilerek yemeğin üzerine gezdirilir ve yemek servise sunulur. Not: bir gece önceden ıslatılmış nohut olursa et ile birlikte haşlanabilir.
Malzemeler:
Çorbası için;
750 gr. parça et
1.5 su bardağı nohut
1 yemek kaşığı domates Salçası
3-4 diş sarımsak
1 yemek kaş. biber salçası
2 adet limonun suyu
Yeterince su
Köftesi için;
500 gr. yağsız kıyma
500 gr. Köftelik bulgur
2 adet kurusoğan
Tuz, karabiber, kırmızıbiber
TURNA Zeytinyağı veya Ayçiçekyağı, nane
Tarifi :
Köftelik bulgur önce su ile biraz ıslatılır. Soğanlar küçük küçük doğranır. Karabiber, kırmızıbiber ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur, (15-20 dk.) içine kıyma ilave edilir, köfte iyice yumuşayıncaya kadar yoğrulur. Köfteden bilye büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içinde yuvarlanır. Diğer taraftan bir gece önceden ıslatılmış nohut ve et, halka şeklindeki soğan ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Salçası ve limon suyu eklenir. 2-3 dk kaynatılır. Ayrı bir tencerede kaynatılan suya tuz konur ve bu suda yuvarlanmış köfteler pişinceye kadar kaynatılır. Pişen köftelerin suyu süzülür. Servis yapılacağı zaman köfteler, et ve nohutlu karışımın içine konur, biraz ısıtılır ve üzerine kızdırılmış yağ ile nane dökülüp servis yapılır.
Malzemeler :
Harcı için;
20 gr. fıstık veya ceviz içi
Yarım çay kaşığı tuz,karabiber,tozbiber,pulbiber
150 gr. az yağlı kıyma
100 gr. soğan
Hamuru için;
50 gr. Köftelik bulgu
25 gr. çiğköftelik et
1 adet soğan
10 gr. haşlanmış patates
1 yumurta,tuz
Kızartmak için;
TURNA Ayçiçeği yağı veya Mısır yağı
Turna Yağları, önce sağlık sloganı ile yağlarında sağlığınız için özel formüller kullanmaktadır.
Turna Yağları, doğanın sunduğu organik bitkiler ve özütler kullanılarak mutfağınıza sunulmaktadır.
Önce kaliteyi hedefleyen Sayınlar A.Ş., Turna markalı ürünleri ile 1983 yılında kurulmuştur. Her türlü bitkisel yağların rafine ve ambalajlama işlemini yapan Sayınlar A.Ş. 2007 yılındaki revizyonlar ile bilgisayar otomasyonuna geçerek bitkisel yağ sanayindeki son teknolojiyi kullanmaktadır.
Her yıl düzenlenen Türkiye'nin en büyük 500 şirketi listesinde Sayınlar A.Ş. gerçekleştirdiği üretim kârı ile 455. sıradan 360. sıraya yükselerek büyük bir başarı kaydetmiştir. Sürekli gelişen ve yeniliği hedefleyen Sayınlar A.Ş. insan kaynağına verdiği önem ile çalışanları ile birlikte büyümeyi hedeflemektedir. Tüm Liste.
Sayınlar A.Ş.'de kariyer planlaması yapmak için hemen bilgilerinizi bırakın.
Fabrika
Taşköprü Caddesi No: 17 27700
Nizip Gaziantep Türkiye
Telefon:+90 342 513 03 06
Faks:+90 342 513 03 41
Görüş, öneri, şikayet, sipariş ve diğer talepleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.