Malzemeler:
-
3 su bardağı un
-
1 paket kuru maya
-
1/2 su bardağı Turna Ayçiçek Yağı
-
1 su bardağı ılık su
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
1/4 su bardağı siyah zeytin, doğranmış
-
1/4 su bardağı yeşil zeytin, doğranmış
Yapılışı:
-
Hamuru Hazırlayın: Ilık su, maya ve şekerle karıştırıp 5 dakika bekletin. Ardından un, tuz ve Turna Ayçiçek Yağını ekleyip yoğurun.
-
Mayalandırma: Hamuru mayalandırın ve üzerine zeytinleri ekleyip yoğurun.
-
Fırınlama: Hamuru yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip 180°C’de 30 dakika pişirin.
-
Servis: Fırından çıkan ekmeği dilimleyip sıcak servis edin.
Afiyet Olsun!







