Malzemeler:
-
1 su bardağı nohut (bir gece önceden suda bekletilmiş)
-
1 küçük soğan, doğranmış
-
2 diş sarımsak, ezilmiş
-
1/2 su bardağı taze maydanoz, doğranmış
-
1 tatlı kaşığı kimyon
-
1 tatlı kaşığı kişniş (isteğe bağlı)
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
1/2 çay kaşığı karabiber
-
3 yemek kaşığı Turna Sızma Zeytinyağı (karışım için)
-
Kızartmak için ekstra 1/4 su bardağı Turna Ayçiçek Yağı
Yapılışı:
-
Nohutu Hazırlayın: Suda bekletilmiş nohutları süzün ve mutfak robotunda püre kıvamına gelene kadar çekin.
-
Karışımı Hazırlayın: Püre haline gelmiş nohutlara soğan, sarımsak, maydanoz, kimyon, kişniş, tuz, karabiber ve 3 yemek kaşığı Turna Sızma Zeytinyağı ekleyin. Homojen bir karışım olana kadar karıştırın.
-
Toplar Halinde Şekillendirin: Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.
-
Kızartma: Turna Ayçiçek Yağı ile tavada falafelleri altın rengini alana kadar kızartın.
-
Servis: Sıcak servis edin. Yanında yoğurtlu sos veya tahin sos ile sunabilirsiniz.
Afiyet olsun!







