Malzemeler (4–6 kişilik):

Hamur için:

  • 2 su bardağı un

  • 1 paket kuru maya

  • 1 su bardağı ılık su

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı Turna Ayçiçek Yağı

Şerbet için:

  • 2 su bardağı toz şeker

  • 1,5 su bardağı su

  • 1 dilim limon

Yapılışı:

  1. Hamuru Hazırlayın: Ilık suya şekeri ekleyip karıştırın, kuru mayayı ekleyin ve 5 dakika bekletin. Ardından un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.

  2. Şerbeti Hazırlayın: Toz şekeri ve suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra limon dilimini ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  3. Hamur Toplarını Şekillendirin: Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.

  4. Kızartma: Geniş bir tavada 1 su bardağı Turna Ayçiçek Yağını ısıtın. Hamur toplarını altın rengi alana kadar kızartın (her taraf yaklaşık 2–3 dakika).

  5. Şerbetleme: Kızaran lokmaları sıcak şerbete atın ve birkaç dakika bekletin, şerbeti çekmelerini sağlayın.

  6. Servis: Lokmaları servis tabağına alın. Üzerine isteğe bağlı olarak ceviz veya tarçın serpebilirsiniz.

Afiyet Olsun!