Malzemeler (4 kişilik):
-
4 adet tavuk göğsü (ince dilimlenmiş)
-
1 su bardağı galeta unu
-
1/2 su bardağı un
-
2 adet yumurta
-
1 çay kaşığı tuz
-
1 çay kaşığı karabiber
-
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
-
1/2 çay kaşığı sarımsak tozu
-
1 su bardağı Turna Ayçiçek Yağı (kızartmak için)
Yapılışı:
-
Hazırlık: Tavuk göğüslerini hafifçe dövün ve tuz, karabiber, kırmızı toz biber, sarımsak tozu ile ovun.
-
Paneleme: Her bir tavuk dilimini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa bulayın.
-
Kızartma: Geniş bir tavada Turna Ayçiçek Yağını ısıtın. Tavuk dilimlerini yağda her iki tarafı altın rengi olana kadar kızartın.
-
Servis: Kızaran şnitzelleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Yanında patates püresi veya yeşil salata ile servis edin.
Afiyet Olsun!







