Malzemeler (2–3 kişilik):

Gnocchi için:

  • 3 adet orta boy patates

  • 1 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

  • 1 adet yumurta

  • 1 çay kaşığı tuz

Sos için:

  • 3 yemek kaşığı Turna Sızma Zeytinyağı

  • 2 diş sarımsak, ince doğranmış

  • 3 adet olgun domates, rendelenmiş

  • 1/2 tatlı kaşığı tuz

  • 1/2 çay kaşığı karabiber

  • 1/2 tatlı kaşığı kekik veya fesleğen

  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan (servis için)

Yapılışı:

  1. Gnocchi Hazırlığı: Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve püre haline getirin. Yumurtayı, tuzu ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp rulo yapın ve küçük gnocchi parçaları kesin.

  2. Haşlama: Gnocchileri kaynar tuzlu suda haşlayın. Yüzeye çıktıklarında süzün.

  3. Sos Hazırlığı: Tavada Turna Sızma Zeytinyağını ısıtın. Sarımsağı soteleyin, rendelenmiş domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırın. Sos koyulaşana kadar 10 dakika pişirin.

  4. Birleştirme: Haşlanan gnocchileri sosa ekleyin ve karıştırın.

  5. Servis: Üzerine rendelenmiş parmesan ve birkaç damla Turna Sızma Zeytinyağı gezdirin.

Afiyet Olsun!