Meksika Usulü Tavuk Sote

Malzemeler:

  • 500 gr. kemiksiz tavuk göğsü, şeritler halinde kesilmiş
  • 1 büyük kırmızı biber, jülyen kesilmiş
  • 1 büyük yeşil biber, jülyen kesilmiş
  • 1 büyük soğan, yarım ay şeklinde ince dilimlenmiş
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber tozu
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • Tuz ve karabiber, tatlandırmak için
  • 3 yemek kaşığı Turna Ayçiçek Yağı 
  • 1 adet limonun suyu
  • İsteğe bağlı olarak taze kişniş

Tarifi:

Tavukların Marinasyonu; Tavuk şeritlerini bir kaseye alın, üzerine limon suyu, kimyon, kırmızı biber tozu, pul biber, tuz ve karabiber ekleyin. Güzelce harmanladıktan sonra, tavukları buzdolabında en az 30 dakika marine edin.

Tavukların Sote Edilmesi; Geniş bir tavada 2 yemek kaşığı Turna Ayçiçek Yağı’nı orta-yüksek ateşte ısıtın. Marinasyon işleminden çıkardığınız tavuk şeritlerini tavaya alıp, her iki tarafı da kızarana kadar soteleyin. Tavukları bir tabağa alıp kenara ayırın.

Sebzelerin Sote Edilmesi; Aynı tavaya kalan 1 yemek kaşığı Turna Ayçiçek Yağı’nı ekleyin. Soğan, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyip, sebzeler yumuşayıncaya kadar soteleyin. Ezilmiş sarımsakları da ekleyip, birkaç dakika daha soteleyin.

Tavuk ve Sebzelerin Birleştirilmesi; Sotelediğiniz tavukları, sebzelerin üzerine geri ekleyin. Tüm malzemeyi iyice karıştırıp, birkaç dakika daha birlikte pişirin. Tuz ve biber ile tatlandırın.

Servis; Meksika usulü tavuk sotenizi sıcak olarak servis edin. Üzerine isteğe bağlı olarak taze kişniş serperek, yanında pirinç veya tortilla eşliğinde sunabilirsiniz.

Afiyet olsun!