Malzemeler (4 kişilik):

  • 4 adet tavuk göğsü (ince dilimlenmiş)

  • 1 su bardağı galeta unu

  • 1/2 su bardağı un

  • 2 adet yumurta

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

  • 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu

  • 1 su bardağı Turna Ayçiçek Yağı (kızartmak için)

Yapılışı:

  1. Hazırlık: Tavuk göğüslerini hafifçe dövün ve tuz, karabiber, kırmızı toz biber, sarımsak tozu ile ovun.

  2. Paneleme: Her bir tavuk dilimini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, en son galeta ununa bulayın.

  3. Kızartma: Geniş bir tavada Turna Ayçiçek Yağını ısıtın. Tavuk dilimlerini yağda her iki tarafı altın rengi olana kadar kızartın.

  4. Servis: Kızaran şnitzelleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Yanında patates püresi veya yeşil salata ile servis edin.

Afiyet Olsun!