Malzemeler (4 kişilik):

  • 1 su bardağı irmik

  • 1/4 su bardağı Turna Ayçiçek Yağı

  • 1/2 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı süt

  • 1 su bardağı su

  • 1/2 su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)

  • 1 tatlı kaşığı vanilya (isteğe bağlı)

  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı, ekstra lezzet için)

Yapılışı:

  1. İrmik Helvasını Başlatın: Derin bir tavada Turna Ayçiçek Yağını ısıtın. İrmiği ekleyin ve sürekli karıştırarak 5–6 dakika, irmik altın rengini alana kadar kavurun.

  2. Sıvıları Ekleyin: Ayrı bir kasede, su ve sütü karıştırarak ısıtın. Kavrulmuş irmiğe azar azar ekleyin, dikkatlice karıştırın.

  3. Şekeri Ekleyin: Şekerin tamamen erimesi için karıştırmaya devam edin. Eğer isterseniz vanilyayı ve tereyağını da ekleyebilirsiniz.

  4. Pişirme: Karışım koyulaşana kadar orta ateşte 5-10 dakika pişirmeye devam edin.

  5. Süsleme ve Servis: Ceviz içiyle süsleyip sıcak servis edin.

Afiyet Olsun!