Turna Ayçiçek Yağı ile Sweet Chilli Soslu Kıtır Tavuk Topları
Malzemeler:
-
500 gr tavuk göğsü, ince doğranmış
-
1/2 su bardağı galeta unu
-
1/4 su bardağı Turna Ayçiçek Yağı (kızartmak için)
-
1 adet yumurta
-
1 tatlı kaşığı tuz
-
1/2 çay kaşığı karabiber
-
1/2 çay kaşığı pul biber
-
2 yemek kaşığı tatlı chili sosu
-
1 diş sarımsak, ezilmiş
Yapılışı:
-
Tavukları Hazırlayın: Tavuk göğsünü küçük parçalara doğrayın ve bir kaba alın. Üzerine tuz, karabiber, pul biber ve ezilmiş sarımsağı ekleyin, iyice karıştırın.
-
Topları Şekillendirin: Karışımdan küçük parçalar alıp yuvarlayarak tavuk toplarını oluşturun.
-
Paneleme: Tavuk toplarını önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayın.
-
Kızartma: Turna Ayçiçek Yağı ile bir tavada tavuk toplarını her iki tarafı altın rengini alana kadar kızartın.
-
Sos Hazırlayın: Bir kasede tatlı chili sosunu ve biraz daha Turna Ayçiçek Yağını karıştırın.
-
Karıştırın: Kızaran tavuk toplarını sosla karıştırın ve sıcak olarak servis edin.
Afiyet Olsun!