Turna Ayçiçek Yağı ile Sweet Chilli Soslu Kıtır Tavuk Topları

Malzemeler:

  • 500 gr tavuk göğsü, ince doğranmış

  • 1/2 su bardağı galeta unu

  • 1/4 su bardağı Turna Ayçiçek Yağı (kızartmak için)

  • 1 adet yumurta

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1/2 çay kaşığı karabiber

  • 1/2 çay kaşığı pul biber

  • 2 yemek kaşığı tatlı chili sosu

  • 1 diş sarımsak, ezilmiş

Yapılışı:

  1. Tavukları Hazırlayın: Tavuk göğsünü küçük parçalara doğrayın ve bir kaba alın. Üzerine tuz, karabiber, pul biber ve ezilmiş sarımsağı ekleyin, iyice karıştırın.

  2. Topları Şekillendirin: Karışımdan küçük parçalar alıp yuvarlayarak tavuk toplarını oluşturun.

  3. Paneleme: Tavuk toplarını önce çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayın.

  4. Kızartma: Turna Ayçiçek Yağı ile bir tavada tavuk toplarını her iki tarafı altın rengini alana kadar kızartın.

  5. Sos Hazırlayın: Bir kasede tatlı chili sosunu ve biraz daha Turna Ayçiçek Yağını karıştırın.

  6. Karıştırın: Kızaran tavuk toplarını sosla karıştırın ve sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun!