Malzemeler:

2 adet patates, dilimlenmiş
2 adet kabak, dilimlenmiş
2 adet havuç, dilimlenmiş
1 adet kırmızı biber, doğranmış
1 çay bardağı Turna Ayçiçek Yağı (kızartmak için)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı un (isteğe bağlı, kıvam için)

Tarifi:

Sebzeleri Hazırlayın: Patates, kabak ve havuçları dilimleyin. Kırmızı biberi de ince ince doğrayın.

Sebzeleri Baharatlayın: Sebzeleri bir kaba alın, tuz, karabiber ve kekik serpin. İsteğe bağlı olarak un ekleyin ve karıştırarak tüm sebzeleri iyice harmanlayın.

Kızartma: Derin bir tavada Turna Ayçiçek Yağı’nı ısıtın. Yağ ısındıktan sonra sebzeleri dikkatlice tavaya ekleyin. Her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın.

Servis: Kızaran sebzeleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun