Malzemeler:

  • 3 su bardağı un

  • 1 paket kuru maya

  • 1/2 su bardağı Turna Ayçiçek Yağı

  • 1 su bardağı ılık su

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1/4 su bardağı siyah zeytin, doğranmış

  • 1/4 su bardağı yeşil zeytin, doğranmış

Yapılışı:

  1. Hamuru Hazırlayın: Ilık su, maya ve şekerle karıştırıp 5 dakika bekletin. Ardından un, tuz ve Turna Ayçiçek Yağını ekleyip yoğurun.

  2. Mayalandırma: Hamuru mayalandırın ve üzerine zeytinleri ekleyip yoğurun.

  3. Fırınlama: Hamuru yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip 180°C’de 30 dakika pişirin.

  4. Servis: Fırından çıkan ekmeği dilimleyip sıcak servis edin.

    Afiyet Olsun!