Malzemeler (2–3 kişilik):
Gnocchi için:
-
3 adet orta boy patates
-
1 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
-
1 adet yumurta
-
1 çay kaşığı tuz
Sos için:
-
3 yemek kaşığı Turna Sızma Zeytinyağı
-
2 diş sarımsak, ince doğranmış
-
3 adet olgun domates, rendelenmiş
-
1/2 tatlı kaşığı tuz
-
1/2 çay kaşığı karabiber
-
1/2 tatlı kaşığı kekik veya fesleğen
-
1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan (servis için)
Yapılışı:
-
Gnocchi Hazırlığı: Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve püre haline getirin. Yumurtayı, tuzu ve unu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparıp rulo yapın ve küçük gnocchi parçaları kesin.
-
Haşlama: Gnocchileri kaynar tuzlu suda haşlayın. Yüzeye çıktıklarında süzün.
-
Sos Hazırlığı: Tavada Turna Sızma Zeytinyağını ısıtın. Sarımsağı soteleyin, rendelenmiş domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırın. Sos koyulaşana kadar 10 dakika pişirin.
-
Birleştirme: Haşlanan gnocchileri sosa ekleyin ve karıştırın.
-
Servis: Üzerine rendelenmiş parmesan ve birkaç damla Turna Sızma Zeytinyağı gezdirin.
Afiyet Olsun!







