Malzemeler:

  • 1 su bardağı nohut (bir gece önceden suda bekletilmiş)

  • 1 küçük soğan, doğranmış

  • 2 diş sarımsak, ezilmiş

  • 1/2 su bardağı taze maydanoz, doğranmış

  • 1 tatlı kaşığı kimyon

  • 1 tatlı kaşığı kişniş (isteğe bağlı)

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • 1/2 çay kaşığı karabiber

  • 3 yemek kaşığı Turna Sızma Zeytinyağı (karışım için)

  • Kızartmak için ekstra 1/4 su bardağı Turna Ayçiçek Yağı

Yapılışı:

  1. Nohutu Hazırlayın: Suda bekletilmiş nohutları süzün ve mutfak robotunda püre kıvamına gelene kadar çekin.

  2. Karışımı Hazırlayın: Püre haline gelmiş nohutlara soğan, sarımsak, maydanoz, kimyon, kişniş, tuz, karabiber ve 3 yemek kaşığı Turna Sızma Zeytinyağı ekleyin. Homojen bir karışım olana kadar karıştırın.

  3. Toplar Halinde Şekillendirin: Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın.

  4. Kızartma: Turna Ayçiçek Yağı ile tavada falafelleri altın rengini alana kadar kızartın.

  5. Servis: Sıcak servis edin. Yanında yoğurtlu sos veya tahin sos ile sunabilirsiniz.

    Afiyet olsun!