Malzemeler:
3 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
½ su bardağı Turna Sızma Zeytinyağı
1 çay bardağı zeytin (dilimlenmiş)
1 yemek kaşığı taze kekik (isteğe bağlı)
1 çay bardağı su (yoğurma için)
Tarif:
Hamuru Hazırlayın: Ilık suyu bir kaba alın, içine şeker ve mayayı ekleyin, karıştırarak 5 dakika bekletin. Ardından tuz, un, Turna Sızma Zeytinyağı ve zeytinleri ekleyip yoğurun. Hamurun kıvamı hafif yumuşak olmalıdır.
Hamuru Dinlendirin: Hamuru streç film ile kapatın ve 1 saat boyunca sıcak bir ortamda mayalanması için bekletin.
Fırına Verin: Hamur kabarıp büyüdükten sonra ekmek şeklini verin. Üzerine kekik serpin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin.
Servis: Fırından çıkarıp, dilimleyerek sıcak servis edin.







