Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Malzemeler:
Sarma için:
- 250 gr. salamura yaprak
- 2 su bardağı pirinç
- 1 büyük soğan, ince doğranmış
- 1/2 demet maydanoz, ince kıyılmış
- 1/2 demet dereotu, ince kıyılmış
- 1/2 demet nane, ince kıyılmış
- 1/2 çay bardağı Turna Riviera Zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
Pişirmek için:
- 1/2 çay bardağı Turna Riviera Zeytinyağı
- 1 su bardağı sıcak su
Tarifi:
Yaprakların Hazırlanması: Salamura yaprakları tatlandırmak için öncelikle bol suda yıkayın ve ardından kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp, soğuk suda şoklayın. Bu işlem yaprakların daha esnek olmasını sağlayacaktır.
İç Harcın Hazırlanması: Soğanı yarım çay bardağı Turna Riviera Zeytinyağı’nda kavurun. Pembeleşince içine yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinç, kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, tuz, karabiber ve toz şekeri ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra çam fıstığı ve kuş üzümünü ekleyin. İç harcı soğumaya bırakın.
Sarmaların Hazırlanması: Yaprakların damarlı kısmı alta gelecek şekilde serin. Üzerine bir tatlı kaşığı kadar iç harçtan koyun. Yaprakların kenarlarını içe doğru katlayın ve sıkıca rulo şeklinde sarın.
Pişirme İşlemi: Sarmaları, tencerenin dibine yaprak veya dilimlenmiş patates serdiğiniz tencereye dizin. Her bir sıranın arasına Turna Riviera Zeytinyağı gezdirin. Sarmaların üzerine bir tabak kapatıp, üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Orta ateşte sarmalar suyunu çekene kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Servis Yapılması: Sarmaları soğuduktan sonra servis tabağına alın. İsteğe bağlı olarak limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun!







