Avokadolu Tost Tarifi
Malzemeler:
2 dilim tam buğday ekmeği (veya tercih ettiğiniz ekmek türü)
1 adet olgun avokado
1 yemek kaşığı Turna Sızma Zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)
1 dilim peynir (tercihe göre beyaz peynir veya mozzarella)
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1/2 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Avokadoyu ortadan ikiye kesip çekirdeğini çıkarın. Kabuklarını soyup, bir kaseye alın. Çatal ile avokadoyu ezerek püre haline getirin.
Ezdiğiniz avokadoya Turna Sızma Zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, pul biber ve kimyonu ekleyip karıştırın. Karışımın pürüzsüz ve homojen olmasına dikkat edin.
Ekmek dilimlerini tost makinasında ya da bir tavada her iki tarafı da altın rengini alana kadar kızartın. (Dilerseniz tereyağı veya zeytinyağı ile de kızartabilirsiniz.)
Kızarmış ekmeklerin üzerine hazırladığınız avokadolu karışımı sürün.
Avokadolu karışımın üzerine bir dilim peynir koyabilirsiniz. Peynirin erimesi için tost makinesinde veya tavada bir kaç dakika tutabilirsiniz.
Afiyet olsun!