Takipçimiz @tuana_dua‘dan Bohça Kebabı

Malzemeler:

İç harcı için:

500 gram küçük doğranmış kuşbaşı et
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1-2 adet biber, doğranmış
1 adet domates (veya 5-6 yemek kaşığı domates konservesi)
1 adet soğan, yemeklik doğranmış
½ çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Krep İçin:

1,5 su bardağı süt
2 adet yumurta
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
1 çay kaşığı tuz

Beşamel sos için

1,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

Kaşar peyniri dilimleri

Yapılışı:

Etleri Pişirin: Eti düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirin. Ardından tavaya alıp sıvı yağı ekleyin.

Sebzeleri Ekleyin: Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayıp etlerin üzerine ekleyerek kavurmaya devam edin.

Bezelye ve Domates Ekleyin: Haşlanmış bezelyeleri ve doğranmış domatesleri ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Etler tamamen yumuşayana kadar pişirin ve ocaktan alın.

Krep Hamurunu Hazırlayın: Geniş bir kapta süt, yumurta, sıvı yağ, tuz ve unu iyice çırpın. Hamurun kıvamı hafif akışkan olmalıdır.

Krepleri Pişirin: Tavayı hafifçe yağlayın ve bir kepçe krep hamurunu tavaya dökerek yayın. Krepleri her iki tarafı hafifçe kızarana kadar pişirin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın.

Beşamel Sosu Hazırlayın: Küçük bir tencerede tereyağını eritin, unu ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine sütü ekleyerek hızlıca karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyerek kıvam alana kadar pişirin ve ocaktan alın.

Bohçaları Hazırlayın: Bir kaseye bir adet krebi serin. İçine 4 yemek kaşığı kadar etli harçtan koyun. Önce karşılıklı iki kenarı içe katlayın, ardından diğer iki kenarı kapatın ve ters çevirerek yağlı kâğıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

Pişirme: Hazırladığınız bohçaların üzerine beşamel sosu sürün. Üzerlerine kaşar peyniri dilimleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200°C fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

Servis: Fırından çıkan bohça kebaplarını sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun!