Takipçimiz @zehraakorkmazz01‘den Kara Şora
Malzemeler:
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı döğme (aşurelik buğday)
½ çay bardağı nohut
1 su bardağı et suyu
1 adet soğan, yemeklik doğranmış
1 yemek kaşığı salça
6 su bardağı su (kontrollü ekleyin)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Bakliyatları Hazırlayın: Kırmızı mercimek, yeşil mercimek, döğme ve nohudu iyice yıkayın. Geniş bir tencereye alın ve üzerine su ekleyin.
Kaynama İşlemi: Çorba kaynamaya başladığında oluşan köpüğü bir kepçe yardımıyla alın. Ardından 1 su bardağı et suyunu ekleyin.
Pişirme: Tüm malzemeleri düdüklü tencerede yaklaşık 30 dakika pişirin.
Sosu Hazırlayın: Ayrı bir tavada sıvı yağı ısıtın, yemeklik doğranmış soğanı ekleyerek kavurun. Ardından salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Sosu Çorbaya Ekleyin: Hazırladığınız sosu kaynayan çorbaya ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.
Servis: Çorbayı sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!