Takipçimiz @serhatmerveulutas93‘ten Keşkek

Malzemeler:

1 kg aşurelik bütün buğday
1 su bardağı nohut
800 gram et (tercihen kuzu eti veya dana eti)
Tavuk eti kullanılacaksa: 3 adet but
1 çorba kaşığı tuz

Sosu için:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça

Yapılışı:

Malzemeleri Hazırlayın: Eti çömleğin en altına yerleştirin. Üzerine yıkayıp süzdüğünüz nohut ve buğdayı ekleyin. Ardından 1 çorba kaşığı tuzu serpin.

Su Ekleyin: Hazırlanan malzemelerin üzerine 10-15 cm geçecek kadar su ilave edin.

Fırında Pişirme: Çömleği odun fırınına (ekmek fırını) akşamdan koyun ve sabaha kadar fırında bekletin.

Ezme İşlemi: Pişen keşkeği fırından aldıktan sonra büyük bir tahta kaşık yardımıyla iyice ezerek kıvam almasını sağlayın. Tavuk eti kullandıysanız, kemiklerini çıkarmayı unutmayın.

Sosu Hazırlayın: Küçük bir tavada tereyağını eritin ve salçayı ekleyerek birkaç dakika kavurun.

Servis: Ezilmiş keşkeği tabaklara aldıktan sonra üzerine hazırladığınız salçalı sosu gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.

Not: Düdüklü tencerede yapmak isterseniz, kısık ateşte yaklaşık 2 saat pişirerek benzer bir kıvam elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun!