Peynirli Ispanaklı Krep Tarifi
Malzemeler:
1 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı Turna Ayçiçek Yağı
1 çay kaşığı tuz
300 gr ıspanak (yıkanmış ve doğranmış)
100 gr beyaz peynir (veya lor peyniri, tercihe göre)
1 yemek kaşığı tereyağı (ıspanakları sotelemek için)
Yapılışı:
Bir kaba yumurtayı kırın, sütü ekleyin ve tuzla çırpın. Ardından azar azar un ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar karıştırın. Karışıma 2 yemek kaşığı Turna Ayçiçek Yağı ekleyip tekrar karıştırın.
Yapışmaz bir tavayı ısıtın ve bir kepçe krep hamurunu dökün. Hamuru tavaya yayarak ince bir tabaka oluşturun ve her iki tarafını da altın rengini alana kadar pişirin. Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın
.
Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağını eritin ve ıspanakları ekleyin. Ispanaklar yumuşayıp suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tuz ile tatlandırın.
Ocağın altını kapatın ve pişen ıspanakların içine beyaz peyniri ekleyin. Karıştırarak peynirin ıspanakla karışmasını sağlayın.
Krepleri alın, üzerine peynirli ıspanak karışımını yerleştirin ve katlayarak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!