Turna Ayçiçek Yağında Kıtır Karnabahar Kızartması
Malzemeler:
- 1 küçük boy karnabahar, çiçeklerine ayrılmış
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı Turna Ayçiçek Yağı (kızartmak için)
Tarifi:
Karnabaharları Haşlayın: Hafif yumuşayana kadar haşlayın ve süzün.
Kaplama İçin Hazırlık: Un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu ayrı kaplara koyun.
Kaplama: Karnabaharları önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın.
Kızartma: Tavada 4 yemek kaşığı Turna Ayçiçek Yağı’nı ısıtın. Karnabaharları altın rengi olana kadar kızartın.
Servis: Fazla yağı almak için kağıt havlu üzerine alın ve sıcak servis yapın.