Turna Ayçiçek Yağında Kıtır Karnabahar Kızartması

Malzemeler:

  • 1 küçük boy karnabahar, çiçeklerine ayrılmış
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı Turna Ayçiçek Yağı (kızartmak için)

Tarifi:

Karnabaharları Haşlayın: Hafif yumuşayana kadar haşlayın ve süzün.

Kaplama İçin Hazırlık: Un, çırpılmış yumurta ve galeta ununu ayrı kaplara koyun.

Kaplama: Karnabaharları önce una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın.

Kızartma: Tavada 4 yemek kaşığı Turna Ayçiçek Yağı’nı ısıtın. Karnabaharları altın rengi olana kadar kızartın.

Servis: Fazla yağı almak için kağıt havlu üzerine alın ve sıcak servis yapın.