Turna Sızma Zeytinyağlı Enginar Yemeği
Malzemeler:
- 4 adet enginar göbeği
- 1 adet havuç, küp küp doğranmış
- 1 adet patates, küp küp doğranmış
- 1 su bardağı bezelye
- 1 orta boy soğan, ince doğranmış
- 3 yemek kaşığı Turna Sızma Zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet limonun suyu
Tarifi:
Soğanları Kavurun: Tencereye 3 yemek kaşığı Turna Sızma Zeytinyağı’nı ekleyin ve soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Sebzeleri Ekleyin: Küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyin, birkaç dakika daha soteleyin.
Enginarları ve Baharatları Ekleyin: Enginarları tencereye yerleştirin, üzerine bezelyeleri ekleyin. Tuz, şeker ve limon suyunu gezdirin.
Pişirme: Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
Servis: Ilık ya da soğuk olarak servis edin. Üzerine ekstra Turna Sızma Zeytinyağı gezdirerek lezzetini artırabilirsiniz.