Turna Sızma Zeytinyağlı Enginar Yemeği

Malzemeler:

  • 4 adet enginar göbeği
  • 1 adet havuç, küp küp doğranmış
  • 1 adet patates, küp küp doğranmış
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 orta boy soğan, ince doğranmış
  • 3 yemek kaşığı Turna Sızma Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 adet limonun suyu

Tarifi:

Soğanları Kavurun: Tencereye 3 yemek kaşığı Turna Sızma Zeytinyağı’nı ekleyin ve soğanları pembeleşene kadar kavurun.

Sebzeleri Ekleyin: Küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyin, birkaç dakika daha soteleyin.

Enginarları ve Baharatları Ekleyin: Enginarları tencereye yerleştirin, üzerine bezelyeleri ekleyin. Tuz, şeker ve limon suyunu gezdirin.

Pişirme: Sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Servis: Ilık ya da soğuk olarak servis edin. Üzerine ekstra Turna Sızma Zeytinyağı gezdirerek lezzetini artırabilirsiniz.